📚 Mijn boekenkast

Ik start en eindig elke dag met lezen. Fictie, zelfhulpboeken, non-fictie of toch weer de zoveelste Harry Potter-marathon. Lezen helpt me ontsnappen, verwonderen en ontwikkelen.

Mijn droom is later een complete bibliotheekkamer met waanzinnige leesstoel. Tot die tijd moet ik het doen met dit virtuele hoekje. Hierbij mijn boekentips qua marketing, persoonlijke ontwikkeling en mindfulness.


Roy Ishak – Creatief schrijven

Misschien ben ik bevooroordeeld. Want onder de vleugels van Roy Ishak leerde ik namelijk de kneepjes van het SEO-vak. Maar zijn debuut Creatief schrijven is een must-read voor elke copywriter en SEO-specialist. Concrete tips en praktijkvoorbeelden om beter te leren schrijven.


Robert Cialdini – Invloed

De 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini zijn – indien goed gebruikt – hét marketingwapen voor elk bedrijf. Dompel je onder in de wereld van wederkerigheid, sympathie, social proof, autoriteit, schaarste, consistentie en eenheid.


Paulo Coelho – De alchemist

Dit boek is me zo vaak aangeraden, maar heeft zo lang ongelezen in mijn boekenkast gestaan. Zonde! Want het is een kort, toegankelijk en plezierig boekje vol levenswijsheden. Prik door het opzichtige jasje heen en laat je gewoon meenemen in de avonturen van Santiago.


Donald Miller – Business Made Simple

Donald Miller is host van de succesvolle StoryBrand podcast. Als marketingstrateeg bespreekt hij alle belangrijke onderdelen van de marketingwereld. Daar kwamen bovendien 2 waardevolle boeken uit voort: Business Made Simple en Building a StoryBrand.

Donald Miller – Building a StoryBrand


Timothy Ferris – 4 Hour Work Week

The 4 Hour Work Week is inmiddels bijna 15 jaar oud en misschien zijn bepaalde facetten achterhaald. Maar toch heeft het boek een speciaal plekje in mijn hart. Het inspireerde velen en was baanbrekend. Hoe je jouw mindset verandert en ontsnapt aan de ‘9 tot 5’.

Timothy Ferris – Tribe of Mentors

Nog eentje van Timothy Ferris. Inmiddels runt hij al jarenlang één van ’s werelds meest populaire podcasts. Elke week komen bekende en indrukwekkende gasten langs. Zijn belangrijkste learnings, mooiste verhalen en meest inspirerende quotes bundelde hij tot een boek. Van skatelegende Tony Hawk tot de bekendste filosoof van deze tijd Yuval Noah Harari: alles komt langs in Tribe of Mentors.


Simon Sinek – Start with Why

Elke marketeer heeft de TedTalk van Simon Sinek ondertussen waarschijnlijk wel gezien. Het verhaal is bekend, maar nog altijd ijzersterk en zou de basis van elke onderneming moeten zijn. De Golden Circle in boekwerk is dan ook een enorme aanrader.


Echkart Tolle – The Power of Now

Qua inhoud misschien een vreemde eend in de bijt, maar The Power of Now is hét boek van deze tijd over mindfulness. Gun jezelf wat rust en lees ‘m.


Deze boekentips bevatten affiliate-links naar Bol.com. Mocht je via mijn linkje een boek kopen, ontvang ik een kleine commissie. Dus doe vooral jezelf en mij een plezier…

Maar nog beter: steun jouw lokale boekenwinkel of ga voor een milieuvriendelijker e-book.