💼 Verrukkelijk curriculum

16 jaar geleden startte ik mijn professionele loopbaan bij VoetbalPrimeur. Sindsdien heb ik niet bepaald stilgezeten. In een notendop, mijn loopbaan tot nu toe:


Bambook

Online marketing strateeg
Juli 2021 – heden

Bambook schrijft geschiedenis. Alleen niet op papier. Maak kennis met het laatste notitieboek dat je koopt. Met een breed assortiment uitwisbare notitieboekjes en producten voor een papierloos kantoor behouden we de voordelen van papier.

De nadelen van papierverbruik gooien we door de shredder. Geen volgepropte prullenbakken, geen ezelsoren, geen rondslingerende papiertjes. En nog belangrijker: je levert een bijdrage aan het herstel van het klimaat en de ecosystemen. Voor elk verkocht product plant Bambook één boom op Madagaskar.

Als online marketing strateeg ben ik verantwoordelijk voor de internationale groei van Bambook. Ik richt me met name op performance marketing voor de B2C-markt (e-commerce), maar werk ook mooie campagnes uit voor de B2B-markt. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor externe partners.

📒 Meer weten?


Andy Vinkenborg

Freelance e-commerce marketeer
Augustus 2019 – heden

Als freelance e-commerce marketeer help ik verschillende opdrachtgevers bij hun vraagstukken op het gebied van online marketing. De focus ligt hierbij op Google Ads & SEO, maar ik vind het ook leuk om bijvoorbeeld een Google Analytics- of Google Tag Manager-account in te richten. Daarnaast heb ik zelf enkele affiliate marketing projecten in de lucht.


NeoSEM

Team manager & online marketing strateeg
Maart 2016 – Juni 2021

Als team manager ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel de online marketeers van NeoSEM als het totale bedrijf. Ik doe er alles aan om onze consultants verder te helpen: qua kennis en qua kunde; intern en extern. Ik begeleid ze en bied ze de handvatten die nodig zijn om steengoed te worden.

Daarnaast ben ik als online marketing strateeg verantwoordelijk voor het online succes van verschillende mooie klanten. Ik richt me vooral op Google Ads, SEO en conversieoptimalisatie. Dagelijks werk ik samen met ambitieuze e-commerce partijen. Enkele tevreden klanten zijn: 123Watches, Autohopper, BERG Toys, Echt Ierland en Giga Meubel.

🦉 Meer weten?


Dutch Search Awards

Jurylid
Oktober 2019 – heden

De Dutch Search Awards is een initiatief dat opgericht is om excellentie in de Nederlandse search-industrie in de spotlights te zetten. Een professionele vakjury beoordeelt cases die door agencies, merken, professionals en leveranciers van tools en software kunnen worden ingezonden.

Binnen de Dutch Search Awards maak ik deel uit van de vakjury. Ik bekommer me om de cases binnen verschillende categorieën:

  • 2019: Data, Innovatie & CRO;
  • 2020: PPC B2B, PPC lokaal, SEO B2B & SEO lokaal;
  • 2021: PPC B2C;
  • 2022: PPC lokaal & PPC low-budget.

🏆 Meer weten?


The Taste of Ibiza

Mede-eigenaar & online marketeer
Juni 2020 – Oktober 2022

Ibiza is een prachtig eiland, een stukje paradijs op aarde. Helaas lijkt de aandacht voor maatschappij, flora en fauna hier elk jaar af te nemen. The Taste of Ibiza gaat hier iets aan doen. Door mensen van buiten Ibiza kennis laten maken met de prachtige, lokale producten steunt The Taste of Ibiza stichtingen, goede doelen en andere mooie initiatieven.

Als online marketeer ben ik verantwoordelijk voor alles wat online gepresenteerd wordt: van het beheer van de webshop tot alle online marketing kanalen. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een mooiere en groenere wereld; Ibiza in het bijzonder.

🏖️ Meer weten?


GRANAAT

Mede-oprichter, organisator & DJ
April 2016 – heden

GRANAAT richt zich op kwaliteit. De puurste house en techno, altijd in een vernieuwend jasje. Oog voor detail, liefde voor muziek.

GRANAAT brengt technomuziek tot leven in Barneveld door minimaal vier feesten per jaar te organiseren. Elke editie is vernieuwend en spraakmakend. Naast het organiseren en het (door)ontwikkelen van het concept, ben ik als DJ verbonden aan GRANAAT.

💣 Meer weten?


Suite Seven

Online marketeer
Januari 2013 – Maart 2016

Suite Seven is een internetbureau dat zich richt op online marketing en webdesign. Suite Seven zorgt voor online succes voor bedrijven door mooie, converterende websites op te leveren en door bestaande websites te laten scoren in Google.

Als online marketeer was ik werkzaam bij Suite Seven. Mijn hoofdtaken waren zoekmachine adverteren met Google Ads, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en copywriting. Ook hield ik me bezig met social media marketing en conversieoptimalisatie (CRO).

♾️ Meer weten?


Barneveldse Krant (Koninklijke BDUmedia)

Freelance journalist
Februari 2011 – Mei 2015

De Barneveldse Krant verschijnt zes keer per week in de regio Barneveld. De krant, in beheer van de Koninklijke BDU Uitgevers BV, werd voor het eerst uitgegeven op 7 oktober 1871.

Bij de Barneveldse Krant ben ik ruim vier jaar als freelance journalist actief geweest. Ik richtte mij hier voornamelijk op de afdeling sport. Zo was ik jarenlang vaste reporter bij voetbalclub SDV Barneveld.

📰 Meer weten?


VoetbalOpZaterdag.com

SDVB-clubwatcher
September 2013 – Mei 2014

VoetbalOpZaterdag.com is Nederlands grootste website over het zaterdagamateurvoetbal. Het onafhankelijke platform biedt het snelst de uitslagen van vrijwel alle standaardklassen op zaterdag.

Voor VoetbalOpZaterdag.com was ik in het seizoen 2013/2014 clubwatcher van SDV Barneveld. Alle verslagen over thuiswedstrijden van de Hoofdklasser kwamen van mijn hand.


BenedenBoven

(Online) copywriter
Maart 2012 – Januari 2013

BenedenBoven is een full service marketing- en communicatiebureau dat samen met de opdrachtgever ideeën creëert over hoe hij met zijn klanten, personeel en omgeving wil communiceren en dit uitwerkt en uitvoert als totaalconcept.

Voor BenedenBoven ben ik werkzaam geweest als copywriter en heb ik ervaring opgedaan op het gebied van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren.

↕️ Meer weten?


Barneveld Vandaag (Wegener Media)

Freelance journalist
Oktober 2008 – Februari 2011

Barneveld Vandaag is een huis-aan-huisblad dat één keer per week verschijnt in de regio Barneveld.

Bij Barneveld Vandaag, onderdeel van Koninklijke Wegener NV, heb ik mijn eerste stappen gezet als journalist. Na een maatschappelijke stage vanuit mijn middelbare schoolperiode, ben ik bij Barneveld Vandaag blijven werken. Ik richtte mij hier voornamelijk op sportverslagen.


VoetbalPrimeur.nl

Online redacteur
September 2006 – Augusts 2008

VoetbalPrimeur.nl is de snelste en meest complete voetbalnieuwssites van Nederland. Het platform brengt actualiteit, achtergrond en entertainment vanuit de hele voetbalwereld.

Bij VoetbalPrimeur.nl zette ik mijn eerste stappen als tekstschrijver. Al op 13-jarige leeftijd werkte ik mee aan het platform door vanuit huis – op vrijwillige basis – de online redactie te versterken. Mijn taken bestonden uit het schrijven van nieuwsberichten en wedstrijdverslagen en content management.

⚽ Meer weten?