Maak je geen zorgen over de komende acht jaar, maar focus je vooral op de komende acht dagen.

Gary Vaynerchuk

Macrogeduld, microsnelheid. Maak je geen zorgen over de komende acht jaar, maar focus je vooral op de komende acht dagen.

Op macroniveau is iedereen enorm geduldig. Wat jaren en decennia betreft heb ik ongelofelijk veel geduld, maar wat minuten betreft ben ik ongelofelijk impulsief en hyper. Ik denk dat dat voor de rest van de wereld anders is. Iedereen houdt zicht bezig met vragen als: ‘Wat wil ik doen als ik 25 ben? Dan wil ik dit en dat doen…’ Op de lange termijn zijn ze ongeduldig en nemen ze domme beslissingen, maar op de korte termijn willen ze alleen maar Netflix kijken. Als ze 22 zijn, maken ze zich enorm veel zorgen over hun 25e, en toch zitten ze op donderdag om zeven uur ‘s avonds al in de kroeg. Of ze gamen. Of ze kijken naar House of Cards, godbetert. Dag in, dag uit zitten ze op Instagram.

Dit is belangrijk.

Iedereen is wat de lange termijn betreft ongeduldig, maar op de korte termijn juist niet, en iedereen maakt zich nodeloos zorgen over de toekomst. Ik maak me geen zorgen over de toekomst, omdat ik elke seconde optimaal benut, om nog maar te zwijgen van hele dagen. Komt allemaal goed.

Andy Vinkenborg

Author Andy Vinkenborg

More posts by Andy Vinkenborg