Over Andy Vinkenborg

Op een zolderkamer, lang, lang geleden, startte ik als 13-jarig mannetje bij VoetbalPrimeur.nl. Destijds één van de drie grote Nederlandse voetbalnieuwssites.

Na 2 kranten, de School voor Journalistiek, een kortstondige opleiding Leraar Nederlands en ruim 9 jaar bij een reclame-, een internet- én een marketingbureau ben ik hier:

Online marketing strateeg bij Bambook. En mogelijk ook voor jou?

Als geen ander hou ik van en beheers ik ‘het online spelletje’, weet ik mensen te raken met unieke content én ga ik geen uitdaging uit de weg.

In een notendop, mijn loopbaan tot nu toe

Nog altijd ben ik de redactie van de Barneveld Vandaag enorm dankbaar. Destijds een bloeiend huis-aan-huisblad. Maar wel zo open minded, dat ze een 15-jarig mannetje de kans gaven te komen schrijven. Wekelijks deed ik mijn ding, ging ik lokale sportvelden af en schreef ik op wat ik zag. Blijkbaar vonden mensen het leuk.

Want na 2,5 jaar mocht ik ‘een stap hogerop’: naar de Barneveldse Krant. Voor niet-Barnevelders: vergelijk het met een transfer van Excelsior naar FC Utrecht. Een toffe stap naar een serieuzer medium en een groter publiek.

Toch heb ik mezelf nooit journalist durven noemen – ondanks een kortstondige studie Journalistiek aan het Windesheim, Zwolle. Liever deed ik het af met stukjesschrijver.

De slag naar online
En vanuit dat ‘stukjesschrijven’ was de stap naar online copywriter een hele logische. In 2012 kwam ik namelijk in aanraking met de online wereld. Die dynamiek sprak me aan. De snelheid, de verantwoordelijkheid, de impact.

Omdat ik hou van impact en resultaten, verdiepte ik me in SEO. Hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn teksten ook daadwerkelijk te zien krijgen? Hoe zorg ik ervoor dat ik ze vervolgens aanzet tot actie? Mijn eerste baan als ‘SEO-specialist’ was een feit.

Online marketing
Er zijn maar weinig dingen aan online die ik niet tof vind. De technische kant van Google, Facebook-strategieën of juist advertenties op Instagram, Bing Ads & Google Ads, linkbuilding en conversieoptimalisatie. Ik kan zelfs HTML lezen. Niet schrijven.

Daardoor heb ik een brede kennis van online marketing opgebouwd. Mijn focus ligt tegenwoordig bij Google Ads & SEO, maar ik ben overtuigd dat ik sterk ben in het uitrollen van complete online strategieën.

In de kern is alles terug te brengen naar datgene wat ik gaaf vind: bedrijven – online – helpen groeien. Campagnes bedenken en uitwerken die rendement opleveren en bedrijven daadwerkelijk verder helpen.

En verder?
Verder vind ik het tof om voor groepen te spreken over mijn online passie. Tijdens pitches aan potentiële klanten. Waarbij ik ze meeneem naar hun specifieke kansen in de markt. Maar ook tijdens presentaties aan groepen. Studenten, ondernemers of andere geïnteresseerden.

‘Delen is vermenigvuldigen.’

Ooit sta ik (part-time) voor de klas. Als leraar Nederlands op een middelbare school. Of als marketingdocent op een HBO. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Of dit ook weer voortkomt uit mijn drang om kennis te delen, weet ik niet.

En nu?
Benieuwd geworden wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen. Laat je gegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Beloofd!

Dan kan ik mijn verhaal verder toelichten. Maar belangrijker: jij dat van jou!